tiistai 25. helmikuuta 2014

Nelli 3kk

Meidän ihana Nelli täytti tänään 3kk <3 Aika menee nopeesti ja tyttö vaa jatkaa kasvamistaan! Huhhuh. Tänään oli neuvolapäivä, katsottiin painoa/pituutta/pään kokoa. Painoa on tullut  6290g, pituutta 60.5cm ja pään ympärys 42cm.

Samalla neiti sai kolme rokotetta. Yks rokote annettiin suun kautta, kaks ''pisto''- rokotetta molempiin reisiin. Kiinnitin Nellin huomion lelulla sillä aikaa ku neuvolatäti pisti ja isi piteli tytön jalkaa paikoillaan. Ekassa pistoksessa tuli pieni ''äää'' ja alkoikin heti hymyilemään, mut sitten heti perää pistettiin toiseen reiteen nii siinä tulikin isompi itku. :(

Ku neuvolatäti sanoi, että nyt saa ottaa syliin nii mä ja mieheni tartuttiin molemmat samaan aikaan Nelliin jotta voidaan lohduttaa tyttöä sylillä, on ne isän ja äidin vaistot ihmeellisiä. ;) Äkkii neiti unohti pistokset, mut nyt täytyy seurailla tänään ja huomenna, että nouseeko kuume. Tänään hän kyllä saa Panadolia särkyyn ja estää myös kuumeen tuloa.

Eilen leivoin EKAA KERTAA pullaa! Meil ei ollu kananmunaa nii korvasin sen voilla, mut niistä tuli ihan hyviä.. tosin oisin voinu laittaa vähemmän kanelia ja enemmän sokeria :D ja mä laitoin pullat tyhmänä jääkaappiin enkä suojannut niitä millään kupulla.. nyt ne on nimittäin vähän kovia :D hehheh.

Mutta niih.. nyt tänää neiti on nukkunut kohta tunnin ajan tossa meijän takapihalla vaunuissa ja me ollaan saatu siivottua rauhassa :) Varmaan koht puolii toi sankari herää päikkäreiltä syömään.

lauantai 22. helmikuuta 2014

Nellin studio

Tänään oli kuvauspäivä ja mun hyvä kaveri sekä Nellin kummi tuli ottaa meistä kuvia ku sil on kotistudio. Mentiin meijän porukoille ku siel on hirveesti tilaa laittaa sateenvarjot ja valkokankaat sekä muut jutut. Ja tosiaan, porukoil on valkokangas nii hyödynnettiin myös sitäkin :)






Kuvaukset kesti about 3-4 tuntia joten aika reippaasti meni sitä aikaa.. :D eikä ees tajuttu, et kello menis nii nopeesti. Kuvauksen urakan jälkeen oli hyvä juoda kahvit ja syödä mustikkapiirakkaa! Nellikin nukahti vaunuihin :) Rankka päivä siis takana.






Kuvia tuli huimat 400 :o huhhuh! Mut, kiitos kuvaajalle hienoista kuvista! :)
Huomenna taas meillä on ohjelmaa, osaatteko jo arvata? se selvii huomenna ;)

Hyviä öitä <3

Ennen kuin...

Ennen kuin minusta tuli äiti.


Ennen kuin minusta tuli äiti.

Tein ja söin lämpimiä aterioita.
Minulla oli tahriintumattomat vaatteet.
Minulla oli hiljaisia puhelinkeskusteluja.


Ennen kuin minusta tuli äiti.

Nukuin niin myöhään kuin halusin,
enkä kantanut huolta siitä,
kuinka myöhään menin nukkumaan.
Harjasin hampaani ja hiukseni joka päivä.


Ennen kuin minusta tuli äiti.

Siivosin kotini joka päivä.
En koskaan kompastunut leluihin tai unohtanut tuutulaulun sanoja.
Ennen kuin minusta tuli äiti,
en tullut ajatelleeksi,
olivatko minun huonekasvini myrkyllisiä vai eivät.
En miettinyt koskaan rokotuksia.


Ennen kuin minusta tuli äiti.

Minun päälleni ei oltu koskaan
oksennettu,
kakattu,
syljetty,
pureskeltu,
pissitty, 
eikä nipistelty pienillä sormilla.

Ennen kuin minusta tuli äiti.

Minulla oli täydellinen mielenhallinta,
-ajatuksieni ja vartaloni hallinta.
Nukuin koko yön.
En ollut koskaan pidellyt kirkuvaa lasta,
jotta lääkärit voisivat tehdä kokeita tai antaa rokotuksia.
En ollut koskaan katsonut itkuisiin silmiin ja itkenyt.
En ollut koskaan äärettömän onnellinen yksinkertaisesta hymystä.
En ollut koskaan istunut myöhään yöllä katsellen nukkuvaa lasta.


Ennen kuin minusta tuli äiti.

En ollut koskaan pidellyt nukkuvaa vauvaa,
vain sen vuoksi, etten halunnut laittaa häntä sänkyynsä.
En koskaan ollut tuntenut sydämeni
murskaantuvan miljooniksi pieniksi palasiksi,
ku en voinut lopettaa kipua.
En koskaan ollut tiennyt,
että jokin niin pieni voi vaikuttaa elämääni niin paljon.
En koskaan ollut tiennyt,
että voisin jotakuta rakastaa niin paljon.
En koskaan tiennyt, että rakastaisin olla äiti.


Ennen kuin minusta tuli äiti.

En tiennyt miltä tuntuu
kun sydämeni on ruumiini ulkopuolella.
En tiennyt kuinka ihanalta voi tuntua,
kun syöttää nälkäistä vauvaa.
En tiennyt siteestä äidin ja lapsen välillä.
En tiennyt, että jokin niin pieni
voisi saada minut tuntemaan itseni niin tarpeelliseksi.


Ennen kuin minusta tuli äiti.

En ollut koskaan noussut ylös
yöllä kymmenen minuutin välein
tarkistaakseni, että kaikki on kunnossa.
En ollut koskaan tuntenut sitä 
lämpöä
iloa
rakkautta
sydänsärkyä
ihmetystä
tai tyytyväisyyttä, joka äitiydestä tulee.
En tiennyt, että voisin tuntea niin paljon...


Ennen kuin minusta tuli äiti.






perjantai 21. helmikuuta 2014

Wanha Emäntä

Saatiin Karjalohjan Kylpylä hotellin Päiväkummusta kutsu johonkin uni-esittelyyn ja siihen kuului ilmainen lounas. Jätettiin Nelli mummille hoitoon ja eikun menoks! Kun päästiin perille, nii meidät ohjattiin suoraan varattuihin ruokapöytiin jotka on niille ketkä tulee kuuntelemaan esittelyä. Meitä ihmetytti ku oltiin ainoita siinä pöydässä.

Noh.. sitten ku aloitettiin syömään nii se ruoka oli pettymystä. Tarjolla oli, pinaattikeittoa, perunaa, kanaa, kalapihvejä ja salaattia. Lasten menussa perunaa ja lihapullia. Pinaattikeitto maistui joltain halppikselta ja siinä oli aromisuolaa, peruna maistui keitetyltä vedeltä, kanassa oli kastiketta mutta ei siltikään minkäänlaista makua ja sitten nappasin lasten menusta lihapullia itselleni nii ne lihapullat maistui oudolle. Eli, syötiin vaa pelkät salaatit ja heitettiin loput ruoat pois.

No mitäs nyt sitten ku ollaan syöty? Entä se tilaisuus? Missä on tilaisuuden pitäjä? Nämä kysymykset pyörivät meidän päässämme. Siinä mis ois ollut tilaisuus niin siihen oven eteen oli vedetty verhot eteen ja kutsussa luki että tilaisuus alkaa klo 14.00 mitä ihmettä? Meitä alko nii paljon ottaa päähän, että otettiin takit ja lähdettiin! Ainii.. kiitos ilmaisesta ruoasta! Vaikka olikin suuri pettymys.

Tämä reissu oli täys pettymys joten aateltiin jos mentäis kahville Wanhaan Emäntään jospa saatais sieltä vähän iloa ja lohtua. Kahvila oli ihanan vanhanaikainen ja siellä oli myös pientä myytävää!

Kun astuin sisälle, ei tuntunut yhtään että se ois ollut joku kahvila...



















Vanhaa Karjalohjaa






Tämä on siis kartanoravintola Wanha emäntä joka on rakennettu 500 vuotta sitten.
Lisätietoja Wanhasta Emännästä:

Juotiin siellä kahvit ja kaakaot  ja oli pettymys jälleen kerran.
Kahvilaa piti pystyssä 2 vanhaa rouvaa jotka oli vähän omituisia ja puhui keittiössä kovalla äänellä ruotsia. Heillä loppui maito koska olivat varanneet sitä vain kahviin, ja mun takia se maito loppui koska otin kaakaota enkä voinut tietää että maitoa ei ollut lisää. Siinä sitten yks asiakas lapsineen ihmetteli ettei maitoa ole enään, niin tää yks vanha rouva sanoi asiakkaalle että ''sitä maitoa ei ollut pelkkään juomiseen vaan kahviin. Ja täällä on kaakaonjuoja joka käytti maitoa'' ja tää rouva kattoi mua sivusilmällä. Ja pari muuta asiakkasta olisi halunneet antaa lapsillensa maitoa..  Jeepjep.

Juotiin äkkii kahvit ja kaakot, kiitettiin ja lähdettiin! Eiköhän tää reissu ollut tässä. Kun päästiin kotiin, Nelli oli päiväunilla ja äitini lähti kotio. Makke ja mä oltiin nii väsyneitä et mentiin Nellin viereen nukkumaan. 

Huomenna taas uusia puuhia, siihen asti näkemisiin!

PS. Unohdin kameran kotii, joten piti ottaa kännykällä kuvia. :/

torstai 20. helmikuuta 2014

mitäs peräkylälle kuuluu?

Tänään oltiin mun äidin ja Nellin kans Lohjalla, tekemäs ruokaostoksia sillä aikaa ku meijän miehet on pelaamas sählyä ja ainahan meillä on joka Torstai tällainen meininki :) Ei oo tullu nyt kirjoiteltua ku ollaan oltu nyt vaan kotosalla ja käyty tekemäs vaunulenkkejä.. eihän täältä peräkylästä pääse minnekkään ku ei omista autoa :/

Kattelin Neidonkeitaan sivuilta vauvauintia ja voi jösses niitä hintoja! Kerran viikossa 30min uinti ja maksaa 60e/kk plus bussimatkat (7.40 per hlö). Jeeepjep... Harmi että maksaa törkeen paljon uinti, ku Nelli tykkää olla tosi paljon vedessä ja muutenkin ois ollu kiva yhteinen harrastus. Noh.. onneks meil on kuitenkin kylpyamme jossa Nelli on muutenkin siinä kylpemässä kerran viikossa. :)

Viikonlopun aikana tulee taas postauksia ja kuvien kera ;) sillä on taas tapahtumarikas viikonloppu, ja tästä pitää vaa nauttia et on kerrankin tekemistä täällä metsän keskellä! Voin vähän paljastaa, että luvassa viikonloppuna on hyvän ruoan parissa, valokuvausta ja ripaus tanssia. Jokos arvaatte? :D Noh.. saatte päivän kerrallaan tietää sillä nyt pe,la ja su on ohjelmaa!

Siihen asti, näkemisiin <3

PS. Ihanasti ootte osallistuneet arvontaan! Jännäks käy kuka voittaa hemmottelusetin :)
On ihanaa lukea miten rentoudutte ku on kurjat ilmat <3 Ja tosiaan, arvonta tapahtuu perinteisellä tavalla. :) Liittykää samalla lukijoiks jos haluatte jatkossa seurailla perhe elämäämme ja ehkä tulee jatkossakin arpajaisia! :)

tiistai 18. helmikuuta 2014

Arvonta!

Tämä on ensimmäinen arvonta blogissani, ja oli tosi vaikeeta keksiä palkintoa.

Mutta, vielä on ilmat viileät ja pimeetä sekä inhottavia ilmoja. Nii mikäs sen parempaa, ku tehdä naisten kesken arvonta ja miksei miestenkin!

Arvonta tapahtuu niin, että kerro miten sinä rentoudut sateisena ja kylmällä säällä, kommentoi laatikkoon ja olet mukana arvonnassa! Jätä lopuksi sähköpostisi jotta saan arvonnan voittajan kiinni ja jos kirjoitat anonyymina niin laita myös nimimerkki jotta voin ilmoittaa blogiin voittajan. Palkintona on luvassa ihana hemmottelusetti! 

Eli kerrataan.
1. Kerro miten sinä rentoutuisit sateisena ja kylmällä säällä!
2. Jätä sähköpostisi jotta saan voittajan kuulolle.
3. Jos olet anonyymi, eli sulla ei ole google tiliä niin laita nimimerkki jotta voin ilmoittaa muille lukijoille voittajan.
4. Palkintona on ihana hemmottelusetti!
5. Postikulut maksan minä.

Arvontaan on aikaa 11.3. asti!

Onnea arvontaan!

Tykkää, Tykkää & Tykkää!

Löysin fb-sivuilta sellasen kun Huvikumpu ja siel on kilpailu meneillään. Eli, laittaa niiden seinälle omasta lapsesta veikeä kuva ja se kuva joka saa eniten tykkäyksiä niin voittaa upeita palkintoja! Mm. 100e arvoinen Sophie The Giraffe tuotepaketti.  Äänestää voi 15.3. asti ja jos haluatte itse osallistua arvontaan, niin kuvia voi lähettää 28.2. asti. Eli, laitat fb-hakuun Huvikumpu ja siellä etusivulla on arvonta!

Itse lähetin heidän sivuille Nellin iloisen kuvan ja teidän tehtävä on mennä tykkäämään kuvasta!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202343304882739&set=o.175488439130261&type=1&theater&notif_t=like

Kiitos tykkäyksestä!
& jos teillä on Huvikumpun sivuilla teidän omista lapsista kuva, niin linkatkaa se kommentointi laatikkoon nii käyn myös tykkäämässä :)

perjantai 14. helmikuuta 2014

tähdet tähdet

Oon hulluna tähtikuvio sisustusjutskiiiin, ja varmaan arvaattekin... näkyy meidän asunnossa. Päätin kuvata meijän ''talon tähdet'' ja samalla pieni kurkistus meidän kotiin. Tää asunto on ihan pikkasen vielä kesken, mut pikku hiljaa tästä hyvää tulee. :)













No, mitäs tykkäsitte pienestä kurkauksesta asuntoomme? :)
Makkaria en kuvannut sitten ollenkaan, ku on viel pahasti kesken.

baanaani-suklaa pirtelö

Päätettiin yks ilta kokeilla meijän smoothie konetta, joten tehtiin pirtelö. :)

3 baanaania, mut myös 2 riittää.

1 Fazer sininen suklaalevy

2 pakettia Valion vaniljiajäätelöä, mut 1 paketti myös riittää ja tulee pienempi annos.


Sitten vaan koneeseen! Jos laitatte 2 pakettii jätelöä, nii kannattaa laittaa ne ihan ekaks ja sit vasta lisätä baananit ja suklaat. :)
Koska jos lisäätte loput jäätelöt ihan lopuks nii ne jää lillumaan.

Ja pirtelöt on valmiita!


Meil tuli toi koko smoothie kone täyteen sitä pirtelöä, et jos haluatte vähemmän nii kannattaa vähentää sitä baanaania ja jäätelöä. :) Mut, kannattaa kokeilla! Oli <3