perjantai 28. marraskuuta 2014

AVAJAISET



Kun päästiin Lohjalle, niin ihmeteltiin miksi on niin paljon porukkaa tähän aikaan illasta. No ei mennyt kuin viisi minuuttia niin alkoi taivaalla räiskyä raketteja, olin niin fiiliksissä etten tajunnut kaivaa heti kameraa esiin laukusta. Ehdin ottaa vaan pari kuvaa ilotulitteista kunnes esitys loppui ja osa porukoista lähti kiertelemään kauppoja. Luntakin alkoi sataa juuri sopivalla hetkellä, tuli kieltämättä uus vuos fiilis. Myös kameran linssi kostui lumen hiutaleista.

Esityksen jälkeen mentiin meidän määränpäähän, eli sinne minne oltiin oikeesti matkalla. Sain kutsun Taikalinnan avajaisiin, sillä he muuttivat uusiin tiloihin. En ole ennen saanut bloggaajana kutsua minnekkään, niin olin tietenkin innoissani ja vähän jännitti mennä. Ekana me kierreltiin ja katseltiin heidän tuotteita, minä samalla räpsin kuvia ja jotkut kyllä katsoi vähän pitkään mua.






Jotkut teistä varmaan muistaakin, että tein vähän aikaan sitten Taikalinnan kanssa yhteistyötä ja pidin myös arvonnan siihen liittyen. Joten en ala nyt sen kummemmin kertomaan liikkeestä, mutta putiikki oli todella kiva ja mielestäni vähän kotoisa oloinen. Oli paljon katseltavaa, kun on niin paljon kaikkea ihanaa pienille lapsille!





Meille oli varattu ''takahuoneeseen'' pöytä ja he olivat laittaneet meille kahvikupit ja pullat valmiiksi pöytään. Myös tämä paikan omistaja tuli meille juttelemaan niitä näitä mikä oli mielestäni kiva, vaikutti todella mukavalta ja rennolta tyypiltä! Sain häneltä pienen lahjan, jossa oli lautasia, mukeja, servettejä ja tarroja.




- Veera

maanantai 24. marraskuuta 2014

NELLIN YKSIVUOTIS SYNTTÄRIT OSA 2

Noniin, postailin eilen Nellin synttäreistä ja lupailin että teen jatko osan koska olisi muuten tullut aivan pitkä postaus jos olisin laittanut lahjoista kuvia.

Minä sain itseasiassa avata lahjoja Nellin puolesta, sillä ei noin pieni vielä ymmärtänyt sitä ideaa. Mutta oli kuitenkin ihan innoissaan kun huomasi, että sai uusia leluja lelulaatikkoon. Nelli menee normaalisti nukkumaan 20-21 maissa, mutta eilen alettiin vasta tekemään iltapesut klo 21 koska neiti oli niin tohkeissaan lahjoista eikä maltannut mennä sänkyyn.

Aamulla Nelli nukkuu päikkärit aina klo 09-10 maissa, mutta nyt ei millään nukahtanut vaunuihin. Vaikka kuinka hieroi silmiään ja haukotteli niin ei se uni tullut. Ajattelin sitten, että otan typykän vaunuista kun puoli tuntia oli jo mennyt. Tietenkin Nelli hyökkäsi uusien lelujen kimppuun, katsoi kaikki pahvilaatikot uudelleen läpi, maisteli kortteja ja katteli uusia lelujaan.





Minulla tuli idea, että voisin hyödyntää tota taaperokärryä myös Nellin 1v kuvissa. Nelli mahtuu siihen ainakin vielä istumaan, ja muutenkin tykkää olla siinä. Eilen itseasiassa vähän testailtiin sitä, että Nelli istui kyydissä ja minä työnsin häntä ympäri kämppää. Neidillä oli niin hauskaa, että olisi halunut kokoajan vaa lisää kierroksia mutta minä en pystynyt enää työntämään kun alkoi tuntua jo selässä.





Jos totta puhutaan niin otin aika ison stressin näistä 1v kemuista, ehkä siksi koska Nelli on ensimmäinen lapseni ja minua jännitti miten synttärit sujuu. Myös stressasin sitä, että mikä kellonaika olisi hyvä miettien Nellin päivärytmiä. En halunnut jättää yhtäkään päikkäriä jättää väliin, koska ne on Nellille tärkeitä tietenkin. Onneksi kutsuin vieraat meille aamupäivästä, ja siinä kuluikin mukavasti kolme tuntia suunnillein. Synttärisankari jaksoi super hyvin! Nyt jälkeenpäin huvittaa, että otin jostain yhdestä synttäreistä hirveen stressin.






Harjoiteltiin vähän syömistäkin, nyt kun on uudet ruokailu astiat. Nelli on osannut juoda itse jo jonkin aikaa, mutta itse syöminen on vielä aika uusi asia. Nelli ymmärtää sen, että lusikka viedään eka lautaselle ja sitten suuhun. Vaikka hän syö muutaman lusikallisen itse ja tiputtaa lopulta lusikan maahan, niin silti on jo aika hieno suoritus. Mutta, pikku hiljaa hyvää tulee, vai mitä? ;)


Kiitos vielä kaikille jotka tuli ikuistamaan meidän prinsessan 1v synttäreitä, Nelli selvästi tykkäsi ja viihtyi seurassanne <3 

- Veera

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

NELLIN YKSIVUOTIS SYNTTÄRIT

Huhhuh, johan on ollut vilskettä! Eilen siivottiin asuntoa, ja leivottiin mokkapalat sekä maalattiin keittiönpöytä. Onneks äitini on auttanut meitä tarjoilussa, nimittäin hän teki muumikakun ja voileipäkakun sekä muuta pientä herkkua. Leivonnaisten lisäksi oli tarjolla karkkia sekä sipsiä, niin ja tottakai pipareita sekä marenkeja!
Meillä oli siis muumi teema, sen takia koska Nelli on muumi fani.









Minun puolelta tuli koko suku, oli ihanaa kokoontua jälleen kerran ja vaihtaa kuulumisia. Nelli jaksoi todella hyvin koko juhlan, kieltämättä tyttö oli hämillään kun ovesta vaan tuli kokoajan lisää ihmisiä sisälle lahjoineen. Olin varma, että vieraat joutuvat olla niin sanotusti sillit purkissa kun asunnossamme on vaan 57 neliötä. Kuitenkin hyvin mahduttiin, mitä nyt eteinen täyttyi kengistä ja joutui vähän loikkimaan. Myös parkkipaikka täyttyi aika hyvin.





Annettiin synttärisankarin vähän maistella täytekakkua, ja Nelli tykkäsi todella paljon! Äiti laittoi kakun väliin oikeita vadelmia, ja oli kyllä herkullista. Niinkuin myös muutkin maistui todella hyvältä, ja jäi vielä meillekkin vähän iltapalaa! Lahjoja en paljasta, sillä niistä teen erikseen postauksen. Myös aion ottaa itse Nellin 1v kuvat, ja siitäkin tulee aikanaan kuvia kunhan vaan sataisi vähän lunta maahan.


- Veera

torstai 20. marraskuuta 2014

SAUNA KESKIVIIKKO

Ollaan pari viikkoa käyty Keskiviikkosin mun vanhemmilla saunomassa, Nelli saa olla isovanhempien kanssa ja me saadaan hetkeksi rentoutua saunassa. Meidän taloyhtiössä on kyllä sauna, joka on just remppattu ja on todella siisti mutta se on niin myöhään aina ettei päästä yhdessä saunomaan sillä jomman kumman täytyy jäädä Nelliä vahtimaan kun pienokainen nukkuu sängyssään. Sitäpaitsi, puusauna on parempi ku sähkösauna.

Ajattelin, että olisi kiva viedä jotain herkkua porukoille. Kiitokses siitä, kun ovat hoitaneet Nelliä ja ovat auttaneet meitä niin paljon, myös rahallisesti. Kiitokses, myös siitä että päästään saunomaan heille ja jaksavat kuskailla sekä lämmittää saunaa meille raskan työnpäivän päätteeksi. Joten päätin tehdä lettuja vanhemmille, nämä onnistui ihmeen hyvin. Yleensä minulla hajoo tai palaa, mutta nyt jokaikinen lettu onnistui!



5dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
0,5dl öljyä
1tl suolaa

Meidän Hukka ei hirveesti tykkää pienistä lapsista, vaikka välillä se nuolee Nellin kättä mutta ei ikinä tiedä milloin Hukan mieli muuttuu. Joten pidetään mielummin nämä kaksi sankaria erillään, Hukka sai olla hihnassa ja Nelli pääsi konttaamaan. Harmi juttu, että Hukka on vähän arvaamaton sillä itse en voi ottaa sitä välillä hoitoon kun on Nelli. Pitää odottaa, että Nelli pääsee siihen 2-3v ikään ja katsoa sitten uudelleen.




Hukka on oikeesti todella kiltti koira, eikä ole koskaan tehnyt kenellekkään pahaa. Mutta, se on vaan niin mustasukkainen Nellistä kun nyt Nelli on vienyt sen paikan. Hukka on tottunut olla pennusta asti keskipisteenä, ja nyt tietenkin on muuttunut kun Nelli syntyi. Tottakai Hukka saa huomiota, mutta sitä ehkä vaan ärsyttää. Hukka on kyllä hyväksynyt Nellin joten kuten, pitää vaan antaa koiralle aikaa ja antaa sopeutua uuteen tilanteeseen.







Nelli jäi innoissaan leikkimään mummin ja ukin kanssa. Huomaa, että Nelli on aika musikaalinen kun tykkää hirveesti soittimista ja hyräilee mukana kun mummi laulaa ja soittaa kitaraa! Minä ja Makke laitettiin pyyhkeet kaulaan, otettiin limsat käteen ja lähdettiin saunomaan!



- Veera