lauantai 27. joulukuuta 2014

MOTIVAATIO HUKASSA

Otsikko kuvastaa hyvin tämän hetkistä hiljaisuutta, ei ole tehnyt mieli edes avata bloggeria tai jos totta puhutaan niin myös tietokone on pysynyt kiinni lukuunottamatta sitä että kuuntelin joululauluja nettiradion kautta. Mulla on tosiaan motivaatio hukassa, enkä tiedä johtuuko siitä ettei vaan ole ollut aihetta postata vai jostain muusta.

Mun oli tarkoitus tehdä postausta siitä, kun lähdettiin kuusimettään, jouluaatosta sekä joulupäivästä. Päätin jättää väliin, koska ei noista päivistä ollut mitään erityistä kerrottavaa. Kamera kulki kyllä mukanani, mutta pysyi laukunpohjalla. Paitsi, että Aattona se unohtui kokonaan laittaa sinne laukkuun enkä sen takia saanut kuvia. Onneksi Makke otti pari kuvaa, niitä on sitten kiva jälkeenpäin katsella!



Kuusi haettiin mun vanhempien metsästä ja koristelin yksin kuusen koska Nelli ei vielä osaa/ymmärrä ja Makke ei vaan jaksanut. Aattona vietettiin isolla porukalla joulua, Pukki laski peppumäkeä rappusia pitkin lahjasäkin kanssa. Joulupäivänä suunnattiin aikasin aamulla Helsinkiin, moikkaamaan Makken äitiä ja siellä olikin käynyt jo joulupukki jättämässä meille lahjat. Lähtiessämme Helsingistä otettiin mun serkku vaimoineen kyytiin, ja mentiin vanhempieni luokse syömään jouluruokaa ja pukki jälleen kerran piipahti pienen lahjasäkin kanssa. Tosin, tällä kerralla pukki tanssahteli joulumusiikin tahdissa.


- Veera

maanantai 22. joulukuuta 2014

NELLIN YKSI VUOTIAS KUVAT OSA 2

Noniin, jos ette oo vielä käynyt kurkkaa Nellin 1v kuvia osa 1 nii kannattaa käydä katselemassa. :) Nyt me saatiin vihdoin ja viimein lunta, se tuli muutenkin niin hyvää saumaa ku oltiin menossa mun porukoille ja siellä oli tarkoitus ottaa ne kuvat kun siellä on enemmän luontoa.




Kuvia ei tullut hirveesti, koska mulla alkoi jalat puuttumaan kun piti olla jatkuvasti kyykyssä ja muutenki alkoi tuntua siltä, että kuvista tuli aika samanlaisia. Joten sen takia nyt tuli 3 parhaimpia, nämä saa riittääkin sillä ne Nellin 1v sisäkuvia oli aika paljon.

Mutta, mitäs tykkäätte näistä 1v ulkokuvista? Mielestäni oli aika hauska idea, ottaa toi karvainen kaveri mukaan kuvauksiin! Olin varma, että  Hukka ja Nelli keskittyvät toisiinsa mutta eivät ne tällä kertaa huomioineet toisiansa, paitsi mitä nyt kerran Hukka kävi antaa pusun Nellille. Aws!

- Veera

perjantai 19. joulukuuta 2014

HÖPÖTTELY VIDEO


Päätin tehdä tänne blogin ensimmäinen video, tai tavallaan ensimmäinen. Olenhan mä julkaisut arvonnan voittajan videolla, ja tehnyt Nellin vauva videota mutta tämä on kuitenkin ensimmäinen video jossa höpötellään Nellin kanssa!

                                  

Niinkuin videolla mainitsinkin, että blogi on ollut hiljainen sen takia ku postaus aiheet on olleet vähissä. Laittakaa postaus ehdotuksia ja voisin tehdä ENSIMMÄISTÄ KERTAA  kysymyspostauksen, oon pitänyt blogia jo vuoden eikä sellaista ollut kertaakaan. Eli myös niitä kysymyksiä tulemaan, ja saa kysyä ihan mitä vaan. Teen kysymyspostauksen sitten, ku on tarpeeksi kysymyksiä. :) 

Kamera lopetti videokuvaamisen tossa ihan lopussa, tässä kamerassa on näköjään aikaraja. Olin nimittäin juuri lopettelemassa, mutta kamera ehtikin lopettaa kuvaamisen ennen mua. :D Mutta, mitäs tykkäsitte?

- Veera



tiistai 16. joulukuuta 2014

KUKKUU, ONKO SIELLÄ KETÄÄN?

Kun aloittelin pitämään blogia, nii tuli riittävän paljon kommentteja. Mutta nyt, ku blogi on ollut pystyssä jo vuoden nii kommentit on hiipuneet. Viime päivinä on tuntunut siltä, että höpisen täällä yksin vaikka tiedän kävijämäärästä että täällä käy kyllä ihmisiä lukemassa meidän perheen arjen kuulumisia. Mutta silti tuntuu yksinäiseltä, juuri sen takia koska kommentteja ei tuu.

Mä luen myös blogeja, ja en jaksa jättää puumerkin. Mutta, ehkä tässä asiassa vois tsempata itseään ja jättää kivan kommentin bloggaajalle. Sillä, ne oikeesti tuo paljon motivaatiota ja hyvän mielen vaikka olisikin yks lause kommenttikentässä. Ehkä kaikilla on niitä joulunkiireitä, ettei ehdi hirveesti seurata blogeja mutta en silti usko, että tää hiljaisuus kommentoimisen puolella johtuu siitä koska tätä on jatkunut jo aika kauan.

Nyt haluan kysyä teiltä, että onko blogissani muuttunut jokin mikä ei saa teitä enää kommentoimaan? Ehdottakaa myös postaus ideoita, olisi ihanaa toteuttaa jonkun postauksen mitä haluaisitte lukea!

PS. Muistakaa, että ilman teitä ei olisi tätä blogiakaan. Jos kävijämäärät olisi nollilla, niin en myöskään avaisi bloggeria ollenkaan. Olette tärkeitä <3


- Veera


perjantai 12. joulukuuta 2014

NELLIN YKSI VUOTIS KUVAT OSA 1

Otettiin Nellin kanssa 1v kuvat, ja en tiennytkään kuinka haastavaa se oli kuvata taaperoa! Mä yritin kameran takaa pelleillä jotta saisin tytön nauramaan, ja sen takia kamerakin oli vähän vinossa. Tai sitten kun kamera oli suorassa, nii Nelli laittaa sormet suuhun, katsoo muualle, heiluttaa käsiä tai näyttää kieltä. 70 kuvaa sain otettua, kunnes tytsy alkoi hermoilemaan. Mihin se mun linssilude on oikein kadonnut? Mutta nyt asiaan, tässä tulee onnistuimmat 1v kuvat!









Ja tässä tulee muutama epäonnistuimmat kuvat...






Tarkoitus olisi vielä ottaa ulkona 1v kuvat, mutta pitää odottaa että tulisi vielä lunta maahan. Heti ku saan otettua, niin tulee toinen osa. Mutta, oon kuitenkin tyytyväinen näihin kuviin vaikka oli todella haastavaa ja olin varma ettei mikään kuva onnistu! Mitäs te tykkäsitte, löytyikö joku kuva mistä te erityisesti tykkäsitte?

PS. Pääsin mukaan yhden bloggaajan joulukalenteriin luukku 12 postauksessa kerron, millainen oli mun lapsuuden joulu! 

- Veera

torstai 11. joulukuuta 2014

KUULUMISIA (1v neuvola)

Heips!

Alunperin minun piti tehdä tämä kuulumis postaus videolla, ja tein Nellin kanssa monta videoo putkeen mutta mikään niistä ei onnistunut. Taidan olla ehkä liian vaativa videoiten suhteen, mutta yritän tehdä edes yhden videon aaton aattona koska onhan se ihan kivaa vaihtelua tänne blogin puolelle!

Nellille kuuluu hyvää, niinkuin myös minulle ja Makkelle. Synttärit on hoidettu pois alta, ja on nyt ainakin yksi stressi vähemmän. Nelli on alkanut käymään potalla, itseasiassa typykkä teki ekat tarpeet 11kk ikäisenä ja nyt ollaan käyty aina lounaan jälkeen potalla. Jei! Edelleen käytetään vaippoja, eikä oo kiire päästä kuivaksi.
Nelli on vähän harjoitellut syömään itse, ja syökin pari lusikallista itse mutta lopulta heittää lusikan lattialle joka tarkoittaa sitä että minun täytyy syöttää loput ruuat neidille.

1v neuvolassa kun oltiin, niin kerrottiin neuvolatädille että Nelli vetää sen pari pulloa velliä ennen nukkumaanmenoa ja aamulla 3-4 pulloa maitoa. Tädin silmät pullistui päästä ja sanoi, herranen aika miten paljon! Kieltämättä se on aika hurja määrä, ja rahaa menee mukavasti maito ja velli purkkeihin. Yritettiin antaa iltapalaksi puuroa, Nelli kyllä söi mutta silti vaati sängyssä 2 pulloa velliä. Päätettiin Makken kanssa, että Nelli syö puuroa aamupalaksi ja sitten 1 pullo maitoa.

Puuron sekaan ollaan laitettu hedelmäpilttiä, jotta Nelli pystyy syömään sitä ilman että häntä alkaa yököttää. Koska olen huomannut, että hänellä on todella herkkä kurku ja nyt onneksi 3-4 pulloa maitoa on jäänyt kokonaan pois aamulla. Illalla juodaan vaan ne 2 pulloa velliä ja muutenkin ehkä parempi niin ettei puuroa syödä illalla koska välillä Nellin vikat päikkärit venyy 18.30 asti ja siihen aikaan syödään päivällistä.



Neuvolasta typykkä sai todella paljon kehuja, ja kaikki menee loistavasti. Paino on vähän alakäyrillä mutta se kuuluu kuulemma laskee, koska se nyt tasottuu tai jotain. Painoa 9900 ja pituutta 77,5 eli on kyllä pitkä typykkä! Samalla annettiin Nellille 3 rokotetta, ja me harkittiin Makken kanssa, että uskaltaako antaa niin paljon rokotetta kerralla. Mutta tultiin siihen lopputulokseen, että annetaan nyt kaikki ja jos pistäminen menee hankalaksi esim. Jos Nelli heiluu tai jotain niin laitetaan loput seuraavalla kerralla.

2 rokotusta annettiin jalkoihin ja Nelli ei huomannut mitään, että häntä pistettiin. Nelli kyllä yritti kovin katsella että mitä neuvolatäti ja isi oikein puuhaavat mutta onneksi sain Nellin huomion muualle kun esittelin hänelle leluja. Kolmas rokotus oli sitten kivuliaampi, siinä kohtaan tuli pieni itku mutta neiti unohti kivun aika nopeasti. Yöllä nousi kuume 38.6 mutta silti Nelli oli oma itsensä, jaksoi touhuta ja hyppiä sohvalla.



Paitsi että kun olin laittamas typykkää päikkäreille ja puin hänelle ulkovaatteet päälle jotta pääsee vaunuihin nukkumaan niin tämä nukahti kesken pukemisen. Siinä sitten puin nukkuvaa lasta, joka oli yhtä löysä kuin makarooni. Voi toista <3 Vettä juotiin kokoajan, Nellillä oli hirvee jano eikä mikään ihme kun on kuumeessa. Onneksi kuume kesti vaan sen yhden päivän! Mutta seuraava neuvola käynti on kesällä, samalla on myös lääkäri aika ja seuraavat rokotteet tulee muistaakseni 4 vuoden iässä.

- Veera

maanantai 8. joulukuuta 2014

SUKLAA BROWNIE

- Postaus toteutettu yhteistyössä bloggaajien kanssa - 

Jonna kyseli meiltä, että haluaako joku lähteä helpot reseptit haasteeseen ja mä tietenkin lähdin mukaan! Varmaan muistatte, etten oo mikään hyvää leipuri ja niin se tässäkin yksinkertaisessa mikro kakussa nähtiin. Nimittäin, mun kakusta tuli kova ja kuiva vaikka sen pitäisi olla pehmeetä ja kostea. 

Ohje:

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl sokeroimaton kaakaojauhe
2 rkl öljyä
4 rkl vettä
hyppysellinen suolaa

Unohdin ottaa alusta asti kuvia, mutta tässä on kaikki aineet sekoitettuna.

Ota 2 kulhoa, ja sekoita ekana kuiva aineet keskenään. Laita toiseen kulhoon märkä aineet ja sekoita, sitten kaada märkä aineet kuiva aineiden joukkoon ja sekoita. Lopuksi kaada mukiin ja laita mikroon 1-2 minuutiksi. Voit kippaa kakku lautaselle tai syödä mukista.




Itse laitoin kakun päälle kermavaahtoa ja strösseleitä, mutta voi myös laittaa vaikkapa vaniljajäätelöä. 

Lue myös muiden bloggaajien helpot reseptit!


- Veera

torstai 4. joulukuuta 2014

ENNEN OLI ENNEN JA NYT ON NYT

Olen viime päivinä ottanut merkille, että kuinka paljon maailma on muuttunut mun elinaikana. Ennen käytettiin isoa kännykkää josta voi vain soittaa ja tekstailla, nykyään on älypuhelimet jolla voi tehdä kaikkea muuta soittamisen ja tekstareiden lisäksi. Ennen käytettiin pöytäkonetta ja telkkaria katsottiin putkitelkkarilla, nykyään pöytäkoneet on vaihdettu läppäriin tai tablettiin ja telkkaria katsellaan taulutelkkarista.

Koulussa käytettiin liitutaulua ja läksyt merkattiin reissuvihkoon. Nykyään liitutaulut on vaihdettu tablettiin ja reissuvihkot vaihdettu Whatsuppiin. Ennen kuljettiin koulusta kotiin kavereiden kanssa höpisten ja kivikautiset puhelimet nätisti taskussa, nykyään kuljetaan kavereiden kanssa ja älyluurit kädessä. Ennen haettiin ovelta kaveria leikkimään, nykyään Whatsuppaillaan tai Facebookkaillaan ja sovitaan siellä tapaamiset kavereiden kanssa.

Ennen ei ollut tietoakaan meikeistä ennen ylä-astetta, ei myöskään tietoa pukeutumisista tai puhumattakaan korkkareista. Nykyään ala-asteen ikäiset meikkaavat ja pukeutuvat kuin ylä-asteen ikäiset tai siitä ylöspäin. Merkkilaukut koristaa käsivarta, ja jaloissa hienot korkokengät myös kaikenmaailman koruja päällä. Valitettavasti olen itse nähnyt tälläisen tapauksen Turun keskustassa, ala-asteen ikäisellä tytöllä oli minihame, pieni paita sekä korkkarit jalassa puhumattakaan laukusta joka oli käsivarrella ja naama meikattuna. Hengaili isompien likkojen kanssa jotka polttelivat tupakkaa, ja tää pikku tyttö pummi heiltä. Isommat tytöt kieltäytyivät (onneksi) niin pikku tyttö alkoi kiroilemaan ja sanoi ''mun on pakko saada tupakkaa jostain''. Siinä vaiheessa mietin, et kuulinko oikein...

Sitten kun Nelli aloittaa ekan luokan, minä en aio hankkia hänelle älypuhelinta vaan kivikautisen. Älypuhelinta voin harkita vasta silloin, kun Nelli siirtyy ylä-asteelle koska mielestäni niin pieni ihminen ei tee mitään älypuhelimilla tai tableteilla. Meikkaamisen saa aloittaa myös ylä-asteella, ja pukeutua niihin koruihin ja korkkareihin. Koska onhan se järkyttävää nähdä, että ala-asteen ikäinen korostaa S kirjainta puhuessaan ja on niin tälläytynyt. Että, huhhuh!

20 vuodessa (mun elinaikanani) maailma on muuttunut todella paljon. Nyt tosiaan alan ymmärtämään enemmän vanhuksia, kun jotkut mummelit on aika tiukkoja tänä päivänä nuorille tai jotkut mummelit aloittaa lauseensa ''kun minä olin nuori...'' Nyt tosiaan alkaa tulla itsellekkin vanha olo ja tulee sellanen fiilis, että oonkohan mä nyt jotenkin vanhanaikainen? Ku en ymmärrä sitä, että miksi ala asteen ikäisillä lapsukaisilla täytyy olla älypuhelin tai kenties tabletti? Onhan se hienoa, että tekniikka kehittyy ja keksitään kaikenmaailman hienouksia ja näin...  Mutta, mitäs ajatutuksia teille tulee tästä aiheesta? Kertokaa ihmeessä omanne mielipiteenne!

- Veera

maanantai 1. joulukuuta 2014

LUONNON HILJAISUUDESSA

Viime viikon Sunnuntaina oltiin perinteisesti kotona tylsistyneenä, kunnes puhelimeni pirisi ja sieltä soitti minun äiti. Äiti ehdotti, että jos lähdettäisiin porukalla rannalle ja istuttaisiin nuotion äärelle makkaroiden kanssa. No mutta, sehän passaa! Laitettiin vaatteet päälle ja suunnattiin ulos, kellokaan ei ollut paljoo niin oli vielä hetken aikaa valoisaa.

Kun päästiin rannalle, niin siellä oli ihanan rauhallista ja hiljaista. Eikä mikään ihmekkään, kun ollaan kuitenkin maaseudulla ja eihän nyt ketään käy tähän aikaan vuodesta rannalla paitsi koiran ulkoiluttajat mutta nyt niitäkään ei ollut. Minun iskä laittoi samantien nuotion päälle, ja me muut mentiin sillä aikaa rannalle ihailemaan maisemaa ja tekemään hiekkakakkuja Nellin kanssa. Tai no, äitini niitä kakkuja teki Nellin kanssa kun minä kuvailin innoissani ja Makke taas perinteisesti häröili omiaan.



Siis kelatkaa! Kello oli noin 14.00, siihen aikaan on vielä valoisaa ja silti tollanen ihana taivas! Minulla kävi sen verran paska tuuri, että kameran muistikortti jäi tietokoneeseen mutta onneksi Makken kännykän kamera on sen verran hyvä, että niillä kelpasi ottaa kuvia! Paitsi otin kuvia niin paljon, että loppui akku kännykästä. Hups!





Oli ihanaa istahtaa pitkästä nuotion ääreen ja paistella makkaraa. Oon varmaan viime talvena paistellut makkaraa nuotion eessä, enkä edes muistanut miten mukavaa puuhaa se oli. Makkaroiden lisäksi juotiin lämmintä glögiä ja kyytipojaksi pipareita, Nellikin sai ihan vähän maistaa glögiä. 




Nopeesti kyllä meni se pari tuntia, ja oli pakko päästä äkkiä peiton alle kun olin niin jäässä! Ehkä seuraavalla kerralla laitan suosiolla talvitakin päälle.. 

- Veera