lauantai 4. lokakuuta 2014

EMMALJUNGA VS RODEO

Mulle esitettiin toivepostaus Nellin tavaroista. Mietin pitkään, että millaisen postauksen tekisin kunnes pälkähti ajatus että Nellihän omistaa kahdet vaunut joten teen niistä postauksen. Rodeo vaunut asustaa mun porukoiden luona ja Emmaljungat asustaa meidän luona. Voisin listata plussat ja miinukset näistä vaunuista, vaikka tämä ehkä onkin vähän haastavaa sillä Rodeo vaunut ei ole hirveästi käytössä kun taas Emmaljungat.


Rodeo vaunujen hintaa en tiedä, yritin etsiä googlesta hintaa mutta nopealla katselulla en löytänyt. Nämä vaunut saatiin, mikä oli minusta hieno lahja ja ele! Oon itseasiassa aika ylpeä, ettei tämä ihminen pyytänyt mitään vaunuista sillä huomattiin että nämä on aika rimpulat. Vaikka ovatkin  kivan siro ja pienet vaunut, niin näitä on vaikea ohjata. Etupyörä menee välillä lukkoon ja lähtevät helposti valumaan. Myös tavaratila puuttuu, mikä oisi ollut kyllä aika tarpeellinen!

Musta on myös ärsyttävää, että joutuu ottaa aina ton kopan pois jos haluaa sen istuinosan. Toi kupu on myös jotenkin ärsyttävä, koska joutuu napeista painamalla samalla työntää eteenpäin sitä kupua että saisi pystyyn. Ja tietenkin, ne napit on jäykät mikä tekee siitä hommasta vaikeaa. Istuinosa on taas siitä kiva, että siinä pystyy puolmakaa jos lapsi haluaa nukkua tai sitten saa istumaan. Mutta, nämä on ihan hyvät varavaunut!

Kuten varmaan kaikki tietää, että Emmaljungat ovat laadukkaimmat vaunut ja maksaa tänäpäivänä ihan kiitettävästi. Nämäkään vaunut ei ole uudet, vaan ovat 13 vuotta vanhat vaunut. Nämä on kulkenut suvussamme, monet serkut on näissä istunut ja nyt ovat Nellin käytössä jokapäivä. Vaikka ovatkin todella vanhat, niin nää on yllättävän hyvässä kunnossa. Tietenkin vinkuu ja nitisee, mutta mielestäni se on plussaa koska nitinä ääni auttaa Nelliä nukahtamaan helpoiten! Tietenkin nitinä ääni loppuisi jos rasvailis, mutta sanoin Makkellekkin etten halua että hän rasvaa näitä.

Jos haluaa ''tehdä'' näistä rattaat niin sitten vaan nostetaan selkänoja ylös, ja jos aurinko paistaa silmiin eikä kupu riitä peittämiseen niin voi kahdella napin painalluksella kääntää kopan toistepäin! Kätevää eikös? Näihin kuuluu myös se toinen koppa, joka sitten otetaan käyttöön kun tulee talvi (jos muistan oikein). Emmaljungissa on leveät renkaat, joten näiden kanssa on helppo kulkea maastossa niinkuin myös asfaltillakin, eikä nämä lähde helposti valumaan. 

Nyt alkaa tuntuu siltä, että kehun enemmän Emmaljungia kuin taas Rodeo vaunut sai enemmän miinusta! Hah :D No ehkä Emmaljungissa on ainakin se huono puoli, että maksavat pirusti. Mutta, eikö sanonta niin mene, että '' laatu maksaa''? Jos haluaa kunnon vaunut moneksi vuodeksi suosittelen Emmaljungia, jos taas haluaa päästä halvalla ja uusia vaunut n. 2-3 vuoden päästä niin suosittelen Rodeota. 


Minkälaisia mielipidettä herätti näistä vaunuista? :) 


2 kommenttia:

  1. Ehkä koppaa ei enää kannata ottaa esiin ettei pieni tipahda vaunuista? :) meillä ainakin jätkä tulis alas vauhdilla. onko teillä lämpöpussia talveks?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei me sitä laiteta enää. :D On meillä lämpöpussi, itseasiassa otettiin se jo nytten käyttöön ku on niin viileet ilmat ettei pärjää ohueammalla makuupussil. :)

      Poista