perjantai 18. huhtikuuta 2014

TERVEELLINEN KAKKU

Kyllä, luitte oikein. Kakku joka on terveellistä ja on raakaa! En ole itse vielä tätä kakkua tehnyt, mut äitini oli tehnyt kaffen kans meille tällaisen, ja oioi miten hyvää! Tää sopii erityisesti laihduttajille  ja niille jotka haluaa makeaa mutta ei halua lihota :D

Pohja
5 dl cashewpähkinöitä (vedessä liuotettuja)
n. 20 kivetöntä ja kuivatettua taatelia (vedessä liuotettuja)
2 rkl sulanutta kookosöljyä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta 
Sekoita pohjan ainekset blenderissä/monitoimikoneessa/sauvasekottimella suht tasaiseksi massaksi (pienet pähkinänpalaset ei haittaa). Pähkinät kannattaa hienontaa ensin, jotta homma helpottuu.  Painelemassa irtopohjanvuoan pohjalle. (Jos haluaa, pohjalle voi ripotella marjoja, tässä äidin tekemässä kakussa ei ollut)

Täyte
6 dl cashewpähkinöitä (vedessä liuotettuja)
1 dl vettä
1 dl juoksevaa hunajaa
1 dl kookosöljyä
2 dl tummaa kaakaojauhetta
n. 10 taatelia
Hienonna ensin pähkinöitä ja lisää sitten muut ainekset ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Jos se tuntuu liian jäykältä, voit lisätä kookosöljyä mutta lisää maltilla, jotta täytteestä ei tule liian löysää. Levitä seos pohjan (ja marjojen) päälle tasaisesti ja painele hieman. Halutessasi voit koristella pinta esimerkiksi pähkinärouheella, kookoshiutaleilla, kaakaonibseillä tai marjoilla ja laita kakku pakastimeen kovettumaan n. 20 minuutiksi.
Nauti! 

PS. Myöhemmin tulee postaus terveellisistä letuista, pysykää kuulolla! ;)

Hyvää pääsiästä! :) Tykkää meistä Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti