tiistai 17. kesäkuuta 2014

UNIKOULU ALKOI

Meillä on ollut nyt unien kanssa iso ongelma, jo turhankin pitkään. Nelli nukahtaa vähäksi aikaa, mut herää kiukkuisena eikä millään saa tyttöä uudelleen nukahtamaan. Mä ja Makke ravataan vuorot perään nukuttamaan Nelliä, molemmilla jo vähän väsy painaa eikä voimat riitä eikä myöskään enää kikkoja miten sais tytön nukkumaan sikeemmin.

Nelli haluaa vaan kääntyillä sekä pomppia, onhan se ihan ymmärrettävää et haluaa tehdä niitä asioita ku on vastikään oppinut. Oon myös huomannut, että Nelli haluaa vähän jo pompotella meitä ja näyttää sitä oma tahtoa. Jos ei saada huomiota niin huudetaan ja itketään, jos ei tuu heti ruokaa sillä sekunnilla niin sama juttu, aletaan inistä. Jos ei mennä niinkuin neiti tahtoo, siitäkin vedetään itkupotkuraivarit.

No mutta se siitä ripityksestä, nyt siihen unikoulun aiheeseen. Kerroin äityli- ryhmässä, että kuinka väsyneitä ollaan ku tuo meijän touhuvauva ei malta millään nukkua. Eräs äityli sitten kommentoi ja kertoi Tassuttelusta eli unikoulusta. Hän kehotti kokeilemaan, sillä on itse kokenut unikoulun hyödylliseksi.

Jos vauva vaan itkee väsymystä eikä sitten millään keinoin nuku, niin sivellään selkää tai sitten pidetään käsi selän päällä. Silloin vauva tuntee olonsa turvalliseksi ja rauhoittuu, sitten lopulta nukahtaa. Meijän neiti yriti kaikesta huolimatta kääntyillä (vaikka kuinka yritin sivellä hänen selkäänsä) Nelli kyllä oli aluksi mahalteen kun sivelsin hänen selkää ja tyttö selkeesti rauhoittui mutta silti piti repiä toisella kädellä vaivihkaa vilttiä pinniksen reunasta sekä kurkkia mitä isi puuhaa.

Joten olin sitten 'ilkeä' mamma, laitoin tytön kyljelleen ja uninalle viekkuun! Noh, ei tietenkään meijän tyttö antanut periks. Nelli yritti kääntyillä takas mahalteen, mut estin häntä kääntyilemästä ja samalla sivelsin tytön selkää. Kyllähän siitä tuli jotain pientä ininää, mut ei mennyt kauaan ku Nelli antoi periks ja alkoi koisimaan! Nyt tästä illasta/yöstä lähtien en nukuta enää Nelliä syliin, vaan omaan sänkyyn ja jatkan tätä unikoulua. Niin tosiaan, unohtui mainita. Samalla ku sivelsin selkää nii laitoin mobilelaitteen soimaan, jos ei oo mobilelaitetta niin suosittelen laittaa jotain rauhoittavaa musiikkia taustalle. :)

Kiitos Äityli-Eeva hyvästä ja hyödyllisestä vinkistä <3

Onkos täällä muita touhuvauvoja joita ei nukkuminen kauheesti enää nappaa? :)
Musta tuntuu, et postailen nyt turhankin paljon tänne :D Et pitäiskö teidän mielestä mun hidastaa tahtia? Oon tehnyt jo pari postausta valmiiks ja ne pitäis julkaista, mut tota joo... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti