keskiviikko 24. syyskuuta 2014

6 VINKKIÄ BLOGGAAMISEEN

Blogin synttäri päivät jatkuu, ja hemmottelen teitä lukijoita ''erikoisilla'' postauksillani. :) Päätin avata teille salaisen arkkuni bloggaamiseen, jospa saisitte näistä hyviä vinkkejä!

Banneri, tämä on se mihin kannattaa enemmän panostaa. Kun blogiin tullaan, niin se banneri näkyy ensimmäisenä lukijoille. Mitä näyttävämpi ja erikoisempi banneri on, niin sen parempi!

Kuvat,  kuviin kannattaa myöskin panostaa, useimmiten lukijat selaa ekana kuvia ja jos kuvat on hyviä ja mieleisiä niin sitten jäädään myös lukemaan sitä itse kirjoitusta. Kuvat kannattaa olla suuria sekä tarkkoja. Myös joka postauksessa olisi hyvä käyttää paljon kuvia, ja tietenkin itse ottamia.

Ulkoasu, kannattaa olla selkeä ja yksinkertainen. Taustalle ei kannata laittaa mitään värikästä kuvaaa tai (kirkaista)väriä, sillä se häiritsee selvästi lukemista. Monet bloggaajat turvautuu perus valkoiseen, ja leikittelee fonttien kanssa ja laittaa niihin sit väriä jotta ei tuu ihan perus mustavalkoista.

Kirjoitus, jos kirjoitustyyli tai itse aihe on tylsä niin ei kukaan silloin jää lukemaan blogiasi. Myös jos teksti on yhtä pötköä niin ajaa lukijat pois. Eli, panosta kirjoittamiseen. Käytä kappalejakoa, lue teksti kertaalleen läpi ja tarkista mahdolliset virheet ennen kuin julkaiset.

Esittely, jokainen lukija haluaa tietää millainen ihminen siellä ruudun toisella puolella kirjoittelee. Tee itsestäsi pieni esittely ja kuvan kera, plussaa on myös kertoa mitä blogi pitää sisällään!

Salaiset aseet, Picmonkey tämä on kuvamuokkaus sivusto jossa on paljon erilaisimpia fontteja kuin bloggerissa, saat helposti tehtyy seurantapainikkeet, bannerin tai vaikkapa kuvakollaaseja. Pink Bubble on blogi, jossa kerrotaan kaikkea mitä liittyy bloggaamiseen. Siellä on apua koodaukseen, bannerin tekemiseen myös vinkkejä miten kehittyä bloggaajana yms.

Mitäs piditte tällaisesta postauksesta? Tuliko uusia ja hyviä vinkkejä? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti