torstai 11. joulukuuta 2014

KUULUMISIA (1v neuvola)

Heips!

Alunperin minun piti tehdä tämä kuulumis postaus videolla, ja tein Nellin kanssa monta videoo putkeen mutta mikään niistä ei onnistunut. Taidan olla ehkä liian vaativa videoiten suhteen, mutta yritän tehdä edes yhden videon aaton aattona koska onhan se ihan kivaa vaihtelua tänne blogin puolelle!

Nellille kuuluu hyvää, niinkuin myös minulle ja Makkelle. Synttärit on hoidettu pois alta, ja on nyt ainakin yksi stressi vähemmän. Nelli on alkanut käymään potalla, itseasiassa typykkä teki ekat tarpeet 11kk ikäisenä ja nyt ollaan käyty aina lounaan jälkeen potalla. Jei! Edelleen käytetään vaippoja, eikä oo kiire päästä kuivaksi.
Nelli on vähän harjoitellut syömään itse, ja syökin pari lusikallista itse mutta lopulta heittää lusikan lattialle joka tarkoittaa sitä että minun täytyy syöttää loput ruuat neidille.

1v neuvolassa kun oltiin, niin kerrottiin neuvolatädille että Nelli vetää sen pari pulloa velliä ennen nukkumaanmenoa ja aamulla 3-4 pulloa maitoa. Tädin silmät pullistui päästä ja sanoi, herranen aika miten paljon! Kieltämättä se on aika hurja määrä, ja rahaa menee mukavasti maito ja velli purkkeihin. Yritettiin antaa iltapalaksi puuroa, Nelli kyllä söi mutta silti vaati sängyssä 2 pulloa velliä. Päätettiin Makken kanssa, että Nelli syö puuroa aamupalaksi ja sitten 1 pullo maitoa.

Puuron sekaan ollaan laitettu hedelmäpilttiä, jotta Nelli pystyy syömään sitä ilman että häntä alkaa yököttää. Koska olen huomannut, että hänellä on todella herkkä kurku ja nyt onneksi 3-4 pulloa maitoa on jäänyt kokonaan pois aamulla. Illalla juodaan vaan ne 2 pulloa velliä ja muutenkin ehkä parempi niin ettei puuroa syödä illalla koska välillä Nellin vikat päikkärit venyy 18.30 asti ja siihen aikaan syödään päivällistä.Neuvolasta typykkä sai todella paljon kehuja, ja kaikki menee loistavasti. Paino on vähän alakäyrillä mutta se kuuluu kuulemma laskee, koska se nyt tasottuu tai jotain. Painoa 9900 ja pituutta 77,5 eli on kyllä pitkä typykkä! Samalla annettiin Nellille 3 rokotetta, ja me harkittiin Makken kanssa, että uskaltaako antaa niin paljon rokotetta kerralla. Mutta tultiin siihen lopputulokseen, että annetaan nyt kaikki ja jos pistäminen menee hankalaksi esim. Jos Nelli heiluu tai jotain niin laitetaan loput seuraavalla kerralla.

2 rokotusta annettiin jalkoihin ja Nelli ei huomannut mitään, että häntä pistettiin. Nelli kyllä yritti kovin katsella että mitä neuvolatäti ja isi oikein puuhaavat mutta onneksi sain Nellin huomion muualle kun esittelin hänelle leluja. Kolmas rokotus oli sitten kivuliaampi, siinä kohtaan tuli pieni itku mutta neiti unohti kivun aika nopeasti. Yöllä nousi kuume 38.6 mutta silti Nelli oli oma itsensä, jaksoi touhuta ja hyppiä sohvalla.Paitsi että kun olin laittamas typykkää päikkäreille ja puin hänelle ulkovaatteet päälle jotta pääsee vaunuihin nukkumaan niin tämä nukahti kesken pukemisen. Siinä sitten puin nukkuvaa lasta, joka oli yhtä löysä kuin makarooni. Voi toista <3 Vettä juotiin kokoajan, Nellillä oli hirvee jano eikä mikään ihme kun on kuumeessa. Onneksi kuume kesti vaan sen yhden päivän! Mutta seuraava neuvola käynti on kesällä, samalla on myös lääkäri aika ja seuraavat rokotteet tulee muistaakseni 4 vuoden iässä.

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti