keskiviikko 28. toukokuuta 2014

TOIVEPOSTAUS - MITÄ VAUVA TARVITSEEEnsimmäistä kertaa äitinä, on ihmeellistä. Paljon kysymyksiä pyörii mielessä eikä välttämättä tiedä mitä kaikkea vauva tarvitsee. Siispä, teen nyt tällaisen listan mitä hankintoja täytyy tehdä ennen vauvan syntymää.

- Perustarvikkeet. Eli, pinnasänky/hoitopöytä/vaunut/turvakaukalo. Itseasiassa kaikkihan noi tietää :) Niin ja vaunuihin tottakai hyttys/sadesuoja.
- Leluja, mobilelaite pinniksen päälle, ''temppualusta'' sellainen missä vauva makaa lattialla ja sen yläpuolella on laite jossa on kaikenlaisia äänejä yms. Ja siis jotkut ei halua mobilelaitetta pinniksen päälle, se ei ole pakollinen ostos. Mutta sen voin sanoa, että hyödyllinen.
- Sitteri, kylpyamme ja  tottakai vaatteita!
- Hoitotarvikkeet. Eli hiusharja, öljy, talkki, perusvoide, kynsisakset, kylpymittari, ,
kylpypyyhe, kosteuspyyhkeitä, vanulappuja, tops puikkoja, septidin suihke (tarvitsee napanuoran putsamiseen jos tulehtuu), D-vitamiinit (saa apteekista), kuumemittari, hammasharja. Apua, meinasin unohtaa! Vaippoja tottakai tarvitsee!
- Hyvä on olla myös valmiina tuttipulloja, ainakin 2 valmiina ja sitten tutteja! HUOM! Tutti/tutit pitää vaihtaa 3 kuukauden välein. 

- Sitten ku siirrytään kiinteisiin, niin voi ostaa silloin vauvalle oma lusikka ja lautanen :) Myös kun vauva alkaa syömään vellejä, nii se suutin pitää olla isompi. Muuten velli ei tuu läpi :) Niin, ja syöttötuoli täytyy olla ja ruokalappu! Myös harsot (meillä sanotaan puklupyyhkeiks) niin nekin ois hyvä olla.
- Vauva tarvitsee tietenkin peiton ja lakanoita! Lakanoita kannattaa ''hamstrata'' ku niitä kuitenkin joutuu vaihtaa aika usein. :) Tyynyä vauva ei tietenkään tarvitse. Halutessaan voi ostaa joku unipehmolelu! Myös makuupussit on tärkeää olla hankittuina. Talvisin paksumpi makuupussi ja keväisin/syksyisin ohuempi makuupussi. :)
- Kääk! Unohdin jo melkein.. Jos ei imetä, niin vauvalle voi ostaa äidinkorvikemaitoa. Me ollaan käytetty Nan-maitoa ja siitä ei tullut Nellille ainakaan mitään mahapuruja, mutta se on niin yksilöllistä. Eli, jos vaaville tulee ruuasta mahapuruja niin suosittelen ostaa Cuplaton:ia. Kaikille vauvoille ei auta Cuplaton, ja jos näin on niin kannattaa jutella neuvolatädin kanssa. :)


Mun piti ihan miettiä, et mitä kaikkea se vauva tulee tarvitsemaan! :D On niin paljon kaikkea, ettei sitä aina itse muista tai ei tuu heti mieleen. Noh, sainpahan samalla aivojumppaa! ;) Jos joku huomaa, et jotain puuttuu listasta niin saa sanoa! :D

Itse suosittelen, että käytätte kirppareita ja huutonettiä hyödyksi, niin ja tottakai niitä sukulaisia! ;) Me ollaan saatu sukulaisilta vaunut ja pinnasängyn joka on kiertänyt suvussa, tai siis vaunut on kiertäneet mut sänky ollut vaan mun tädillä käytössä. :) Muuten me ollaan ostettu kirpparilta melkein kaikki! Myös vaatteet ollaan ostettu, tai sit sukulaiset ovat ostaneet. Siinä säästyy aika paljon rahaa, ku ei osta kaikkea uutena! ;)
3 kommenttia:

  1. Hei koitin etsiä blogitekstiä sun raskausajasta (kun oli pompannut mun bloggerin etusivulle) ja en löytänyt. Oot poisanut tekstin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin tehnyt postauksen valmiiksi, ja vahingossa julkaisin sen :) Julkaisen postauksen sitten ku on taas sellainen hetki, etten keksi mitään muuta postauksia tänne. :)

      Poista