lauantai 11. lokakuuta 2014

LETUNTUOKSUINEN ÄITI

Kun olin pieni niin mummoni teki aina lättyjä, muistan kun hänen keittiö tuoksui juuri paistetulta letuilta! En kuitenkaan saanut syödä yksin lettuja, mun piti jakaa lätyt rakkaani isoveikan kanssa. Tietenkin kun molemmat rakasti mummon tekemiä lettuja niin tuli riitaa.

Eräänä päivänä mummo laski kuinka paljon me syödään lettuja. Molempien massuun mahtui 30 lettua joten mummon piti tehdä niitä 60, heh on siinä ollut hommaa! Edelleen mummoni tekee aina lettuja kun tullaan vierailulle, nyt tosiaan mahalaukku on pienentynyt ja menee 5-10 lettua.

Ehkä tässä piilee se syy, miksi olen letuntuoksuinen äiti enkä pullantuoksuinen. Rakastan lettuja, ja tykkään niitä väsätä vaikka aina kaks ensimmäistä lettua menee pieleen. Haluan että kotini tuoksuu juuri tehdyltä letuilta, niinkuin mummollani. Haluan myös tehdä lapselleni lettuja, niinkuin mummoni tekee lapsenlapsilleen (omien lapsien lisäksi).

Siispä päätin jälleen kerran kaivaa esille lettupannun ja essun. Tällä kertaa en tehnyt normi lättyjä vaan pinaattilettuja, joita tein muuten ensimmäistä kertaa! Kyytipojaksi väsäsin makaroonisalaattia. Ja tässä teille ohjetta kuvien kera!


1 pussi pinaattia
2 kananmunaa
2-2,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
Sulata pinaatti ja kaada se lopuksi joukkoon, sekoita. Anna taikinan turvota hetken aikaa, itse annoin turvota 10 minuuttia.



Sitten makaroonisalaatin ohje.

1 pussi pakastevihanneksia
Makarooneja 
Kalkkunaa, voi myös laittaa kinkkua tai tonnikalaa.
1 tuubi kevytmajoneesiä


Keitä vihannekset ja makarooni, sen jälkeen leikkaa saksilla kinkun suikaleita (itse nypin kalkkunaa sormin). Lisää kevyt majoneesi joukkoon ja sekoita.



- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti