tiistai 3. helmikuuta 2015

LAKRITSI-MOKKAPALAKAKKU

VAROITUS: Tämä postaus sisältää ällönmakeaa kakku ohjetta, jos et pidä överimakeista kakuista niin älä jatka lukemista!


Heipparallaa!

Moni tietänee, etten ole pullantuoksuinen äiti ja kun pitäis jotain leipoa nii oon kuin peukalo keskellä kämmentä. Kerran korvapuustit epäonnistui sekä pizzataikina, unohtamatta mokkapaloja. Moni myös tietänee, etten anna periks helposti joten olin sen verran ''hullu'' ja jatkoin leipomista kaikesta huolimatta. Tämä kakku onnistui, mutta mun makuun ihan liian makeeta, syytän noudattamaani ohjetta! No jokatapauksessa, tässä se ällönmakean kakun ohje olisi..

(14-16 annosta)

1ps Hopeeta toffeeta
200g margariinia
4 kananmunaa
2dl sokeria
2tl vaniljiasokeria
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1dl maitoa




Kuorrutus (jos ei halua kuorrutukseen toffeeta, nii mielestäni käy tosi hyvin suklaakin)
2dl kuohukermaa
3dl tomusokeria
Hopee toffee

Poista toffeista kääreet, sulata margariini kattilassa ja lisää 10 hopee tofteeta, sekoita kunnes toffee on sulanut. Vaahdota munat ja sokerit.Sekoita kuiva aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaisesti. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuokaan, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään. Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen, kunnes toffeet on sulanneet, anna jäähtyä hetki. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus hiemam jäähtyneen kakkupohjan päälle ja anna vetäytyä hyvin. (itse laitoin kakun viileään jääkaapiin n. puoleksi tunniksi)



- Veera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti